Tandprotheticus

Tandprotheticus


Daniëlle Stolk, tandprotheticus

Daniëlle Stolk, oprichter en eigenaar van De Tandenpraktijk, werkt sinds 1995 in de tandtechniek. Tijdens haar opleiding werd al snel duidelijk dat haar affiniteit bij het maken van protheses ligt. Nadat zij in 2000 het IVT (Instituut Vakopleiding Tandtechniek) afrondde, startte ze met de opleiding voor tandprotheticus. In die jaren heeft ze voor verschillende tandtechnische laboratoria en een tandprothetische praktijk gewerkt.

In 2006 startte ze haar eigen bedrijf. Als tandprotheticus heb je de vrijheid om direct voor patiënten een prothese te maken waardoor de tussenkomst van een tandarts niet meer nodig is. Alles wat besproken wordt aan de stoel met de patiënt, verwerkt Daniëlle direct aan de techniektafel. Om de dienstverlening van De Tandenpraktijk uit te breiden, zijn er ook meteen tandartsen, een mondhygiëniste en een tandarts-implantoloog aangetrokken. Zo kunnen patiënten bij De Tandenpraktijk profiteren van een compleet pakket aan tandheelkundige diensten.

De tandprotheticus

Een tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van een kunstgebit, gebitsprotheses zoals (partiële) protheses, frameprotheses, implantaat-gedragen gebitsprotheses (de klikgebitten) en implantaten. Daniëlle heeft dus alle kennis in huis om het kunstgebit of de gebitsprothese te maken die precies bij jou past. Vanzelfsprekend werken we bij De Tandenpraktijk volgens de nieuwste technieken en materialen voor het beste eindresultaat.