Facings

Facings voor een mooier gebit

Wilt u mooiere tanden? Dan zijn facings een oplossing. Facings zijn schildjes of laagjes die op de tand worden geplakt zodat u een mooier gebit krijgt. Ze kunnen de kleur of vorm van de tand veranderen, afgebroken hoekjes repareren, spleetjes tussen tanden opvullen, scheve tanden rechter laten lijken en bruine tanden weer wit maken.

Aanbrengen van facings

De facings brengt de tandarts zelf bij jou aan. Eerst wordt een afdruk gemaakt waarna de tandtechnicus een of meerdere facings voor jou op maat maakt. Het aanbrengen gebeurt in een of twee fases, afhankelijk van het materiaal van de facing.

Facing van composiet

Kiest u voor een facing van composiet, dan wordt dit in een behandeling aangebracht. Als het nodig is, slijpt de tandarts eerst een dun laagje van het tandoppervlak zodat er ruimte is voor de facing. Als dat niet gebeurt, wordt de tand iets dikker. Dan wordt het nog zachte composiet aangebracht, in vorm gebracht en vervolgens met een speciale lamp uitgehard. Tenslotte wordt de facing gepolijst.

Porseleinen facing

Bij een facing van porselein bestaat de behandeling uit twee fases. Eerst maken we een foto van het gebit om de gewenste kleur te bepalen en slijpen we een deel van het glazuur weg. Dan maken we een afdruk van de tand of het gebit waar de facings moeten komen. Daarmee wordt in het tandtechnisch laboratorium de facing in de gewenste vorm gemaakt. Na ongeveer twee weken wordt de facing geplaatst door het op de tand te plakken. Dit wordt uitgevoerd door uw tandarts.

Reinigen van tanden met facings

Het reinigen van tanden met facings vergt extra aandacht. De facings zijn immers op de eigen tanden geplakt en op de randen kan tandplak zich makkelijker hechten. Een goede, dagelijkse mondverzorging met extra reiniging tussen de facings is daarom essentieel. De tandarts of mondhygiëniste zal je dit uitleggen als de facings zijn geplaatst zodat je door de juiste reiniging extra lang plezier kunt hebben van de facings.

Maak nu een afspraak voor facings bij onze tandartspraktijk in Amsterdam-Zuid

Wilt u meer weten over facings of de mogelijkheden daarvan voor uw gebit bespreken? Bel of mail ons dan en we maken graag een afspraak met u in onze tandartspraktijk in Amsterdam-Zuid.